Skip to main content

HISTORIE

SoccerFun vzw werd in 2006 opgericht door Sven Cnudde en Frederic Vanden Bussche met als voornaamste doel jongeren de kans te geven om hun favoriete spelletje ‘voetbal’ te beoefenen onder deskundige begeleiding in een gezellig kader.

Waar in 2006 werd begonnen met de organisatie van 2 voetbalstages is SoccerFun vzw uitgegroeid tot een goed gestructureerde organisatie die het ganse jaar door voetbalactiviteiten organiseert. Naast de voetbalactiviteiten zet SoccerFun sinds 2017 ook in op: “MovingKids”. Een leuk sport-spel en meer concept waarbij de allerkleinsten (3 tot 7 jarigen) kunnen genieten van wekelijkse bewegingslesjes en/of verrassende all-in one kampen.

Bij elke organisatie blijven we de lat hoog leggen waarbij termen als innovatie, kwaliteit & blijvende optimalisatie geen ijdele begrippen zijn.

ONS AANBOD

 • Diverse voetbalweken tijdens de verschillende schoolvakanties. Dit in West- en Oost-Vlaanderen.
 • Een exclusieve voetbalvakantie in het buitenland.
 • Indoorstages tijdens herfst, kerst- en krokusvakantie met de nadruk op snel handelen en spelplezier!
 • Een kwalitatieve voetbalschool in Brugge en een geweldige keeperschool in Ruddervoorde.
 • Een specifieke keeperstage in Ruddervoorde.
 • Trainingen op Maat voor spelers en keepers! Een reeks specifieke trainingen (initiatie + specialisatie) tijdens de maanden mei en juni.
 • Sport/Voetbal verjaardagsfeestjes.
 • MovingKids bewegingslessen en stages, voor elk wat wils! Betovering gegarandeerd.
 • Ons groot gamma materialen (springkastelen, voetbalattracties, tenten,…) kunnen ook gebruikt worden voor uw feestjes.

ORGANISATIESTRUCTUUR

Sven Cnudde neemt de dagelijkse leiding op zich sinds 2022 (het moment waarop medeoprichter Frederic Vanden Bussche met spijt in het hart besliste meer tijd vrij te maken voor zijn gezin. Sven wordt bijgestaan door Jelle Dudal en Eline Vandemergel. Twee uiterst geëngageerde personen.

Naast de dagdagelijkse werking kan SoccerFun beroep op een geweldig team van kampverantwoordelijken en bijzonder enthousiaste trainers. Steeds is het de betrachting van het volledige team het allerbeste van zichzelf te geven. Die inzet en dat enthousiasme werd in de periode 2010 t.e.m. 2015 telkens beloond door de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Voetbalfederatie Vlaanderen met een erkenning als ‘vervolmakingsstage’. Iets waar SoccerFun uiteraard trots op was. Dit erkenningsproject werd vanaf 2016 niet langer georganiseerd door de KBVB/VFV waardoor het kwaliteitslabel ‘erkende voetbalstage’ niet langer uitgereikt werd.
Ondanks dat er geen een kwaliteitslabel gekoppeld is aan onze werking garanderen wij kwaliteit, elke organisatie opnieuw!

MEER DAN 17 JAAR SOCCERFUN – MEER DAN VOETBALSTAGES

Toen we in 2015 ons 10-jarig bestaan vierden dachten we dat we een mijlpaal bereikt hadden. Acht jaar later voelen we binnen het voltallige SoccerFun-team nog steeds de drang om elke activiteit tot in de puntjes voor te bereiden en af te werken. Meer dan ooit is er ons krachtig team van trainers, leerkrachten, begeleiders. Meer dan ooit zijn we er ons van bewust dat de kwaliteit die we bieden, de passie die we uitstralen en de kennis die we bezitten troeven zijn waarmee we ons kunnen onderscheiden. Samen met ons trouw publiek gaan we voluit voor 20 jaar SOCCERFUN!

We zijn dan ook uitermate blij dat we in 2023 opnieuw op vaste locaties in West- en Oost-Vlaanderen terecht kunnen. Eens te meer toont dit het wederzijdse vertrouwen tussen SoccerFun en de vele gastploegen. We komen dus ook dit jaar bij vele ploegen terug even thuis! En meer. In 2023 voegen we KV Koksijde-Oostduinkerke en Dosko Sint-Kruis toe aan ons lijstje van partnerclubs.

Ook de doelstelling om aandacht te hebben voor elke leeftijdscategorie blijft intact. De vijf tot vijftienjarigen voetballers/voetbalsters kunnen terecht op alle externaatskampen, de doelmannen verwachten we zeker in Ruddervoorde voor de specifieke keeperstage (tot 17j) en zij die dromen van een onvergetelijk en exclusieve voetbalvakantie kunnen mee richting Barcelona (11-17jaar), de voetbalstad bij uitstek!

Wij rekenen er dus op dat de vele stages voor elk van ons opnieuw leuk en leerrijk worden.

De SoccerFun Academy bestaat uit enerzijds een voetbalschool en anderzijds een keeperschool! Jongens en meisjes kunnen terecht in Sint-Michiels Brugge onder leiding van trainer Preben Verbandt (UEFA A youth elite trainer) voor heerlijke voetbaltechniektrainingen op zondag en bij Davy De Vlieger in Ruddervoorde voor specifieke keepertrainingen op maat. Zij zullen samen met hun team de klemtoon voornamelijk leggen op drie aspecten: speelse initiatie voor de allerkleinsten, recreatief spel voor zij die gewoon – zonder druk – graag een balletje trappen/pakken, maar ook gerichte uitdieping voor de spelers/keepers die hun skills graag optimaal verbeteren.
In groep zal op een toffe en leuke manier gewerkt worden aan de ontwikkeling van elk individu.

Voorts worden er vanuit de SoccerFun Academy ook opnieuw Trainingen op Maat aangeboden. Tijdens die momenten kunnen spelers/keepers optimaal specifieke Basics & Teamtactics of keeperspecifieke zaken extra inoefenen in groepjes van max. 8 spelers. De oudere spelers kunnen tijdens deze momenten gericht werken aan uithouding, kracht, explosiviteit, looptechniek en veel meer!

Sinds onze tiende verjaardag weten we tenslotte nog meer dan voorheen hoe we voetbal/sportfeestjes kunnen organiseren. In die optiek helpen we – op vraag – graag mee sport/voetbal verjaardagsfeestjes te laten knallen!

MOVINGKIDS

Als SoccerFun vzw organiseren we reeds 18 jaar voetbalstages in binnen- en buitenland, wat uiteindelijk een mooi verhaal is en waar velen heerlijke momenten beleven. Echter is er ook het gekende Multimove verhaal vanuit de Vlaamse Overheid en heel wat wetenschappelijke studies die stimuleren dat jonge kinderen een brede waaier van sport en spel aangeboden krijgen. Onder impuls van enkele dynamische medewerkers (Bart Van Hecke en Ruth Rommel) werd in 2017 een nieuwe tak binnen de organisatie opgericht: “MovingKids” ! De link met voetbal werd overboord gegooid, een ruime waaier spel en bewegingsactiviteiten deed zijn intrede. Dit alles – steeds – in een wel héél verrassend kader! Neem zeker een kijkje in het aanbod.

SOCCERFUN VOOR VOETBALLERS!

SoccerFun kiest tijdens haar voetbalstages voor kwaliteit en biedt daarom een gevarieerd aanbod voetbalactiviteiten aan die voor elke voetballer een verrijking zijn. Daarnaast werkt SoccerFun enkel met enthousiaste, gediplomeerde trainers die steeds als doel hebben elk kind een onvergetelijke voetbalervaring te bezorgen!

Volgende zaken komen onder meer aan bod tijdens een voetbalkamp:

 • Bal- en lichaamsbeheersing: Inoefenen functionele technieken (gerichte balaannames, correcte passings,…); aanleren van diverse coervertechnieken (schijn- en passeerbewegingen, kap- en draaioefeningen,…), uitvoeren van – wondermooie – traptechnieken (hierbij ook aandacht voor de tweevoetigheid en de tweekantigheid) als ook oefenvormen waar leiden en dribbelen de bovenhand halen (en waarbij we aandacht hebben voor tempo- en richtingsveranderingen).
 • Innovatieve werkvormen: we maken gebruik van smartgoals, ledsreacts, dribbelbrillen, shootingswanden, en meer.
 • Wedstrijdvormen: De voeling tussen oefenvormen en realiteit mag nooit ver weg zijn, daarom komen heel wat wedstrijdvormen aan bod (1-1, 2-1, 2-2,…) waarbij tegenstanders zowel, frontaal, lateraal en dorsaal op je af komen.
 • Spel- en partijvormen: Al gehoord van Baseballsoccer? Ooit al pannavoetbal gespeeld? Al eens dribbelkoning geweest? De Champions League of het WK al eens gewonnen? Leuke spelen die wat ons betreft gewoon niet mogen ontbreken op een stage.
 • Wedstrijdspecifieke loopcoördinatie, als ook tik- en reactiespelen hebben hun nut al meermaals bewezen. Het zijn dan ook ideale tussenvormen tijdens de trainingen.
 • Voetbalanimatie ter ontspanning: Een voetbalspel (bijvoorbeeld de ‘trots van Barcelona’), beelden met leuke bloopers, een heuse voetbalactiezoektochtquiz en veel meer…

SOCCERFUN VOOR KEEPERS!

Naast de vele voetbalkampen die specifiek gericht zijn op de veldspelers (maar waar doelmannen specifiek kunnen werken aan de ontplooiing van hun functionele voetbaltechnieken en waar ze uiteraard heel wat ballen kunnen pakken) besteedt SoccerFun ook aandacht aan de soms vergeten groep … de keepers ! Tijdens een specifieke keeperstage onder leiding van gediplomeerde trainers en gewezen prof-keepers worden alle basistechnieken van het ‘vak’ aangebracht en/of verder uitgediept. Dit in een professioneel kader waar Fun, Formation en Education op de eerste plaats komen!

OMDAT BEELDEN SOMS VEEL MEER ZEGGEN DAN WOORDEN