HISTORIE

SoccerFun vzw werd in 2006 opgericht door Sven Cnudde en Frederic Vanden Bussche met als voornaamste doel jongeren de kans te geven om hun favoriete spelletje ‘voetbal’ te beoefenen onder deskundige begeleiding in een gezellig kader.

Waar in 2006 werd begonnen met de organisatie van 2 voetbalstages is SoccerFun vzw na 13 mooie jaren uitgegroeid tot een goed gestructureerde organisatie die het ganse jaar door voetbalactiviteiten organiseert. Naast de voetbalactiviteiten zet SoccerFun sinds 2017 ook in op: “MovingKids”. Een leuk sport-spel en meer concept waarbij de allerkleinsten (3 tot 8 jarigen) kunnen genieten van wekelijkse bewegingslesjes en/of een zomerkamp en de iets ouderen (6-14 jarigen) kunnen deelnemen aan een unieke sportweek. Nieuw in 2019 is dat MovingKids ook zal paraat zijn tijdens een kerst tweedaagse en dat de zomerwerking zal uitgebreid worden met een extra kleuterkamp en een heerlijke sportweek. Een ruime waaier spel en bewegingsactiviteiten staan centraal (multimove). Dit alles in een wel héél verrassend kader!

ONS AANBOD

 • Diverse voetbalweken in West- en Oost-Vlaanderen
 • Een exclusieve voetbalvakantie in het buitenland
 • Indoor kerststages met de nadruk op snel handelen en spelplezier!
 • Voetbalscholen in Jabbeke, Loppem, Brugge en Torhout.
 • Een specifieke keeperstage in Oostkamp
 • SoccerFun Techniek! Een reeks specifieke trainingen – maar ook kennismakingstrainingen tijdens de maanden mei en juni
 • Sport/Voetbal verjaardagsfeestjes
 • MovingKids bewegingslessen, een kerst tweeedaagse en een zomerkamp

ORGANISATIESTRUCTUUR

Frederic Vanden Bussche neemt dagelijkse leiding op zich, bijgestaan door een team van kampverantwoordelijken en bijzonder enthousiaste trainers. Sven Cnudde vertolkt een adviserende rol vanuit zijn functie als Technisch Coördinator voetbal voor West-Vlaanderen. Steeds is het de betrachting van het volledige team het allerbeste van zichzelf te geven. Die inzet en dat enthousiasme werd in de periode 2010 t.e.m. 2015 telkens beloond door de Koninklijke Belgische Voetbalbond en de Voetbalfederatie Vlaanderen met een erkenning als ‘vervolmakingsstage’. Iets waar SoccerFun uiteraard trots op was. Dit erkenningsproject werd vanaf 2016 niet langer georganiseerd door de KBVB/VFV waardoor het kwaliteitslabel ‘erkende voetbalstage’ niet langer uitgereikt werd.
Ondanks dat er niet langer een kwaliteitslabel gekoppeld is aan onze werking garanderen wij kwaliteit, elke organisatie opnieuw!

MEER DAN 13 JAAR SOCCERFUN – MEER DAN VOETBALSTAGES

Na het feestjaar in 2015 tekende het voltallige SoccerFun-team voor bevestiging! Een secure werking, een standvastig trainersteam met kennis van zake en heel veel passie helpen ons streven naar 15 jaar SOCCERFUN!
We zijn dan ook uitermate blij dat we in 2019 opnieuw op onze vaste locaties in West- en Oost-Vlaanderen terecht kunnen. Eens te meer toont dit het wederzijdse vertrouwen tussen SoccerFun en de vele gastploegen. Nieuw voor 2019: de indoorstage in Zwevezele en een extra paasstage in Dikkelvenne. Ook de voetbalscholen in Jabbeke, Brugge, Torhout en Loppem zijn een vaste waarde dit seizoen. Terug echt iets om naar uit te kijken!

Ook de doelstelling om aandacht te hebben voor elke leeftijdscategorie werd opnieuw nagestreefd. De kleuters kunnen voor het 10de jaar op rij terecht in de ‘Voetbalkriebelclub’ te Jabbeke (of op de MovingKidsactiviteiten – zie verder), de vijf tot vijftienjarigen kunnen terecht op alle externaatskampen, de doelmannen verwachten we zeker in Oostkamp voor de specifieke keeperstage (tot 17j) en zij die dromen van een onvergetelijk en exclusieve voetbalvakantie kunnen mee richting Barcelona (11-17jaar), de voetbalstad bij uitstek!

Wij rekenen er dus op dat de vele stages voor elk van ons opnieuw leuk en leerrijk worden.

De SoccerFun Academy gaat daarnaast zijn 4de werkjaar in. Op die manier wil SoccerFun inspelen op de grote vraag om meer activiteiten aan te bieden. Jongens en meisjes kunnen terecht in de voetbalscholen te Jabbeke, Brugge, Torhout en Loppem onder leiding van trainer Preben Verbandt (UEFA A youth elite trainer), Bert Hoste (Teamtrainer U7 Club Brugge) en Gert-Jan Joseph (lesgever Topsport Voetbal Brugge). Zij zullen samen met hun team de klemtoon voornamelijk leggen op drie aspecten: speelse initiatie voor de allerkleinsten, recreatief voetbal voor zij die gewoon – zonder druk – graag een balletje trappen, maar zeker ook gerichte uitdieping voor de spelers die hun voetbalskills graag optimaal verbeteren.
In groep zal op een toffe en leuke manier gewerkt worden aan de ontwikkeling van elk individu.

Voorts wordt er vanuit de SoccerFun Academy ook opnieuw SoccerFun Techniek aangeboden. Tijdens die momenten kunnen spelers optimaal specifieke Basics & Teamtactics extra inoefenen in groepjes van max. 8 spelers. De oudere spelers kunnen tijdens deze momenten gericht werken aan uithouding, kracht, explosiviteit, looptechniek en veel meer!

Sinds onze tiende verjaardag weten we tenslotte nog meer dan voorheen hoe we voetbalfeestjes kunnen organiseren. In die optiek helpen we – op vraag – graag mee sport/voetbal verjaardagsfeestjes te laten knallen!

MOVINGKIDS

Als SoccerFun vzw organiseren we reeds 13 jaar voetbalstages in binnen- en buitenland, wat uiteindelijk een mooi verhaal is en waar velen heerlijke momenten beleven. Echter is er ook het gekende Multimove verhaal vanuit de Vlaamse Overheid en heel wat wetenschappelijke studies die stimuleren dat jonge kinderen een brede waaier van sport en spel aangeboden krijgen. Onder impuls van enkele dynamische medewerkers (Bart Van Hecke en Ruth Rommel) werd in 2017 een nieuwe tak binnen de organisatie opgericht: “MovingKids” ! De link met voetbal werd overboord gegooid, een ruime waaier spel en bewegingsactiviteiten deed zijn intrede. Dit alles – steeds – in een wel héél verrassend kader! Neem zeker een kijkje in het aanbod, dat in 2019 ook uitgebreid wordt.

SOCCERFUN VOOR VOETBALLERS!

SoccerFun kiest tijdens haar voetbalstages voor kwaliteit en biedt daarom een gevarieerd aanbod voetbalactiviteiten aan die voor elke voetballer een verrijking zijn. Daarnaast werkt SoccerFun enkel met enthousiaste, gediplomeerde trainers die steeds als doel hebben elk kind een onvergetelijke voetbalervaring te bezorgen!

Volgende zaken komen onder meer aan bod tijdens een voetbalkamp:

 • Bal- en lichaamsbeheersing: Inoefenen functionele technieken (gerichte balaannames, correcte passings,…); aanleren van diverse coervertechnieken (schijn- en passeerbewegingen, kap- en draaioefeningen,…), uitvoeren van – wondermooie – traptechnieken (hierbij ook aandacht voor de tweevoetigheid en de tweekantigheid) als ook oefenvormen waar leiden en dribbelen de bovenhand halen (en waarbij we aandacht hebben voor tempo- en richtingsveranderingen).
 • Wedstrijdvormen: De voeling tussen oefenvormen en realiteit mag nooit ver weg zijn, daarom komen heel wat wedstrijdvormen aan bod (1-1, 2-1, 2-2,…).
 • Spel- en partijvormen: Al gehoord van Baseballsoccer? Ooit al pannavoetbal gespeeld? De Champions League of het WK al eens gewonnen? Leuke spelen die wat ons betreft gewoon niet mogen ontbreken op een stage.
 • Wedstrijdspecifieke loopcoördinatie, als ook tik- en reactiespelen hebben hun nut al meermaals bewezen. Het zijn dan ook ideale tussenvormen tijdens de trainingen.
 • Voetbalanimatie ter ontspanning: Een voetbalspel (bijvoorbeeld de ‘trots van Barcelona), beelden met leuke bloopers, een heuse voetbalactiezoektochtquiz en veel meer…

SOCCERFUN VOOR KEEPERS!

Naast de vele voetbalkampen die specifiek gericht zijn op de veldspelers (maar waar doelmannen specifiek kunnen werken aan de ontplooiing van hun functionele voetbaltechnieken en waar ze uiteraard heel wat ballen kunnen pakken) besteedt SoccerFun ook aandacht aan de soms vergeten groep … de keepers ! Tijdens een specifieke keeperstage onder leiding van gediplomeerde trainers en gewezen prof-keepers worden alle basistechnieken van het ‘vak’ aangebracht en/of verder uitgediept. Dit in een professioneel kader waar Fun, Formation en Education op de eerste plaats komen!

OMDAT BEELDEN SOMS VEEL MEER ZEGGEN DAN WOORDEN

Blijf ook via onze Facebook- / Instagrampagina op de hoogte BEZOEK ONZE PAGINA